www.salvimar.com

10/15/2021

BAJA CALIFORNIA CHAPTER 3

 No hi ha dos sense tres! i com aquell que no vol la cosa, ja tornem a estar a Baja California !! La veritat es que es un zona que crea adicció sense adonar-te, la gent la gastronomia, el clima, i la pesca!! fa que si hi vas un cop, nomès pensaras en tornar-hi. 

Aquest cop serem tres, el patriarca Salva Lopez, Edu i jo, Israel, el llop de mar que ens porta als llocs mágics ho te tot a punt, els nervis son a flor de pell, pero amb una sensació mes controlada al ser el tercer cop que hi vaig, només demano trovar bones condicions. 

Ja som a l´hotel on preparem tot el material, aqui si que ho tens de portat tot a punt i no s hi valen excuses, ja que les condicions i el tipus de pesca, obliga a fer-ho, saludem als amics de la zona, i amb aquella il.lusió sortim cap al Pacific, un mar ple de riquesa i constants canvis que deixa enamorat a cualsevol pescador. Sembla que les condicions són favorables, el color blau de l´aigua fa pujar l adrenalina i em moro de ganes de poder tirar-me a l´aigua i veure com está el pati. 

Per sorpresa nostre, les condicions són millors de les esperades, i en un fons de -18 metres puc veure les roques i la sorra, ostres que be! mentre carrego el fusell puc veure un mero desde superficie, que está a mitges aigues just per sobre de la termoclima, en una cautelosa caiguda el puc atravessar amb la meva varilla.


Ostres, la cosa comença molt molt millor de l'esperat! i en condicions així, només pots fer una cosa... aprofitar!! En Salva i jo ens mirem mútuament i sense dir paraula, tenim clar que ho hem encertat!, la jornada no defrauda, i podem fer una preciosa pescada que quedarà tatuada a la nostra retina. Tenim a  Edu a sobre de la barca, el viatge i el Jet Lag li han passat factura.
Al dia següent podem fer una altra pesquera de somni, però la previsió meteorològica diu que venen dos dies de vent fort i decidim reposar i recuperar forces. Que segur farem menjant molts de tacos.


Passat els dos dies, la previsió millora, aparentment, però tot i que per sobre sembla que hi ha bones condicions, per sota la cosa ha canviat, i el color de l'aigua ja no és aquell blau hipnòtic, ens tirem en una zona que dies abans ens havia donat moltes alegries, i la sorpresa va ser meva en veure que a sota l'aigua s´havia enfredat i reduït molt la visibilitat, i res de peix, ostres això  que si no ho veus amb els teus propis ulls, no ho creus!, mare meva, com pot canviar tant la cosa, en tants sols un parell de dies?
Es desinfla la motivació que portava i donava el dia per perdut, però les condicions canviants del gran oceà Pacífic no dóna opció a previsions fermes, i buscant per diferents zones, podem trobar el banc de meros, això si, en un grup molt més reduït i de mida més petit, tot i això a la tornada portem una pesquera que no hi comptavaCaram, un dia dolent aquíés un dia de somni a casa!


Edu ja és troba millor, però paga car el no tenir cura del sol de la Baja Califòrnia, i li queda la cara com un cromo, pobret! Aqui no s hi val a badar!, i si no prens mesures, pagues les conseqüències


Els dies van passant, i tot i tenir unes condicions variables, podem anar fent unes bones jornades de pesca, que tot i no tenir res a veure amb els dos primers dies, segueixen sent espectaculars!
En aquest viatge tenim en patriarca (Salva) fotut de l'esquena, i cada dia tenim d'anar a l'ambulatori a què li punxin un calmant, tot i això, aguanta i suporta com un campió demostrant la seva veterania en aquesta zona, fem un gran equip i anem coordinats d'una manera automatitzada, i algunes peces que s'enroquen les podem treure gràcies al treball d'equip.


Sempre he dit que una cosa molt important d'aquest viatge és que hi hagi bona harmonia amb els companys, i aquest cop la cosa fluïa de manera automàtica creant un ambient fantàstic i divertit tant dins com fora de l'aigua. Ja tenim una mica d'experiència, i coneixem els millors llocs per anar a comprar i menjar, és tot un plaer poder gaudir d'unes vacances així.


No podem passar per alt, la gran tasca que feia Israel, un pescador autòcton, que coneixia el fons marí millor que la cuina de casa seva, mare meva quin professional, i a sobre bona persona, amb aquella serenitat i sensació de seguretat que atorga estant al seu costat.


Si fem un equip ben organitzat, hi ha temps de tot, i amb el potent sol que hi ha la Baja Califòrniael fet de poder refrescar-te a la piscina de l'hotel era un d´aquells plaers que et fa tornar a la teva infància quan jugaves amb els amics.



Una mes per explicar!, gran viatge ple d'emocions i somnis complerts, ara només queda posar el compte enrere per saber quan serà el pròxim, poso algunes fotos que evidencien que aquest lloc és el somni de qualsevol pescador!